Kızlık Zarı
Kızlık Zarı Dikimi
Kızlık Zarı (himen) vajen girişini çember şeklinde saran bir cilt katlantısıdır. Ancak yapı itibariyle mukozadır yani ağız içindeki deri yapısına benzer. Kanlanması azdır iyileşme yeteneği az kanlanma nedeniyle yoktur. Bu nedenle bir kez yırtıldıktan sonra kendi kendine iyileşmez. Tekrar ilişki esnasında kanaması istenir ise yeni bir zar yapısı oluşturulmalıdır.
Kızlık zarı dikimi iki şekilde yapılmaktadır. Kalıcı şeklinde yapılan dikimde yeni bir kızlık zarı kişinin kendi dokusundan yeni bir kızlık zarı oluşturulur. Amaç bir sonraki ilişkide kanama olmasıdır. Bu oluşan dokunun iyileşmesi ve tüm dikişlerin erimesi 6 hafta kadar sürmektedir. Buradaki 6 haftadan kast edilen ilişkiye hazır olma halidir. Yani kişi genellikle 1-2 günde toparlanmakta ve günlük aktivitesine dönmektedir. Özellikle ilk 15 gün önemlidir. Dikkat edilmesi gereklidir. Vajina yapı itibari ile elastik bir dokudur iyileşme süresinde (ilk 15gün) kişinin bacaklarını çok açmamasını, çömelmemesini, parmaklarıyla dikişlere dokunmamasını ve havuz(denize girmemesi önerilir.
Kalıcı zar dikiminden sonra tam iyileşme izlendi ise 3-5 yıl sonra bile bir sorunla karşılaşılmaz.
Gecici zar dikimi ise 6 haftadan az zamanı kalan kişiler için uygundur. Bu işlemde çok ince bir dikiş koulmaktadır. Kişi işlemden hemen sonra ilişkiye girse bile kanaması olur. Ancak konulan dikiş direncini 15 gün içinde kaybedeceği için 15 günden önce ilişkiye girilmelidir. iyileşme süresi olmaması en büyük avantajıdır.